UŞAK BELEDİYESİ ÜRETEREK TASARRUF EDİYOR

30-05-2023

UŞAK BELEDİYESİ ÜRETEREK TASARRUF EDİYOR

Kendi imkanlarıyla üreterek bir yandan daha uygun maliyetlerle kentin ihtiyaçlarını karşılayan diğer yandan ise tasarruflarla yeni yatırımlara kaynak ayırma imkânı bulan Uşak Belediyesi geri dönüşümde de büyük bir ağ oluşturdu.

Uşak Belediyesi “üreten ve geri dönüştüren belediye” anlayışıyla çalışmalarına yön veriyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde, kendi çöp konteynerlerini ve otobüs duraklarını üreten Uşak Belediyesi ayrıca, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında atık suların zamanla zarar verdiği çöp konteynerlerini de tadilat yaparak yeniden kullanılabilir hale getiriyor.

Az Maliyetle Çok Hizmet

Kendi bünyesindeki imkanlarla üretim yapan ve konteyner başına %70’e yakın maliyet tasarrufu sağlayan Uşak Belediyesi, otobüs durakları üretimindeyse %50 tasarrufa ulaşıyor.

Kent genelinde bulunan yaklaşık 7500 adet konteyner ve 250 otobüs durağı dikkate alındığında ciddi oranda tasarruf edildiğini belirten yetkililer, az maliyetle çok hizmet anlayışıyla kenti güzelleştirmeye odaklandıklarını, sağlanan tasarrufla da farklı hizmetler için kaynak elde edildiğini ifade ediyor.

Her Alanda Üreten ve Geri Dönüştüren Belediye

Diyabetli vatandaşlar için kollarını sıvayan ve Ege Bölgesi’nin ilk Diyabetle Yaşam Merkezi’ni kuran Uşak Belediyesi önemli bir uygulamaya daha imza atıyor ve tarladan başlayan serüven siyezli mor ekmeğe dönüşerek diyabetli vatandaşlarla buluşturuluyor.

Ayrıca peyzaj çalışmalarında kenti süsleyen yıllık yaklaşık 180 bin çiçeği kendi oluşturduğu serada üretmeye başlayan Uşak Belediyesi, bu sayede yüzde 75 tasarruf sağlıyor. Öte yandan her geçen gün önemi artan ata tohumunu da koruyan Uşak Belediyesi bunları üreterek vatandaşlarla buluşturuyor.

Koşu yollarında, çocuk oyun alanlarında, park ve bahçelerde kullanılan tartan pistte yüzde 70, kauçuk karo zeminde ise yüzde 40 daha az maliyetle üretim ve uygulama yapılıyor.

Uşak Belediyesi, mobil atık getirme merkezleri ve geri dönüşüm kumbaraları sayesinde cam, tekstil, plastik, kağıt, pil ve atık yağları geri dönüştürüyor; hem doğayı koruyor hem de ekonomik olarak şehre katkı sağlıyor.

Son Düzenlemeler: 30 Mays, 2023
İlgili İçerikler: ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU Uşak Merkez Atatürk Mahallesi'nden Ayşe Kaya Uşak Merkez Cumhuriyet Mahallesi'nden Mehmet Savaş Uşak Merkez Karaağaç Mahallesi'nden Halime Alpan Uşak Merkez Bozkurt Mahallesi'nden Emine Gümüş UŞAK KARAAĞAÇ MAHALLESİ MAHALLE KONAĞINDA KULLANILMAK ÜZERE TATAMİ ALIMI Uşak Merkez Ünalan Mahallesi'nden Rabia Çelik Uşak Merkez Atatürk Mahallesi'nden Ramazan Kara Uşak Merkez Karaağaç Mahallesi'nden Mehmet Özcan Ali Cemal Uşaklıgil
uşak belediyesi konteyner mehmet çakın Üretim