Uşak Halep'e Sahip Çıkmaya Devam Ediyor

17-01-2017

Uşak Halep’e Sahip Çıkmaya Devam Ediyor

Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi ve Kardeşlik Platformunun ortaklaşa düzenlediği ‘Halep İçin Yardım Kampanyasında’ toplanan yardımların sevkiyatı Halep’e gönderilmeye devam ediyor. 15 Temmuz Şehitler Meydanına kurulan “Şefkat Çadırına” battaniye, un ve kuru gıda malzemeleri Uşaklı yardımseverler tarafından aralıksız bir şekilde toplanılıyor. Daha önce 4 tır yardım malzemesi sahiplerine ulaşmıştı. Bugün ise 5 tır yardım malzemesi dualarla tekrar yola çıktı. Yardımlar 5 Şubat tarihine kadar toplanılmaya devam edecek. Uğurlama törenine Vali Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar,  Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,  Başbakan Danışmanı İskender Pala ve yardımsever Uşak halkı katıldı.

Burada bir açıklama yapan Uşak Valisi Ahmet Okur, “Yağmurun altında bereketli bir günde yardım tırlarımızı Halep’e doğru göndereceğiz. Aslında bir zamanlar unuttuğumuz davranışları, tekrar yavaş yavaş kazanmaya ve hayatımıza tatbik etmeye başladık. Dolayısıyla elimizdekinin daha fazlasını ihtiyaç sahiplerine vermeyi kendimize borç biliriz. Bu yardımların gönderilmesinde en ufak bir katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Uşaklı vatandaşların yapılan yardımlara büyük bir ilgi gösterdiğine değinen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bugün Uşak adına ulvi bir hizmeti gerçekleştiriyoruz. Bizler nerde bir mazlum varsa Türkiye Cumhuriyeti olarak onların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. İnanıyoruz ki yardımda bulunduğumuz insanların hayr duaları bizleri daha üst mertebelere taşıyacak. Hemşehrilerime bugüne kadar yapmış oldukları yardımlardan ve göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, “Kardeşlik demek unutmamak demektir. Dolayısıyla böyle bir zamanda Halepli kardeşlerimizi unutmamamız gerekiyor. Uşaklı kardeşlerimizde gönüllerinden kopan yardımı Halep’e doğru gönderiyor. Rabbim yardımlarımızı kabul eylesin” dedi.

Başbakan Danışmanı İskender Pala ise Türk insanın içinde bulunan duyarlılık sayesinde yardımların gerçekleştiğini belirtti. İskender Pala, “Halep deyince uzak diyarlar aklımızda canlanıyor. Lakin Halep biz demektir. Yapılan yardımlarda bu ülkenin bu tür duyarlılıklarda üst derece hizmetler gösterdiğinin en büyük kanıtıdır. Uşak’tan bu yardımların yapılmasında vesile olanlara teşekkürlerimi iletiyorum” diyerek söz son verdi.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan yardım ahmet okur halep memur-sen iskender pala