UŞAK OKÇU DOSTLAR HAMZA ÇELEBİ KOŞUSU'NDA DÜNYA REKORU KIRILDI

8-07-2019

Uşak’ta kurumlar arası iş birliğiyle gerçekleştirilen geleneksel okçuluk yarışması heyecanlı mücadelelere ev sahipliği yaptı. Okçuluk kültürünün yaşatılması ve yaygınlaştırılması adına düzenlenen ve 2 gün süren Uşak Okçu Dostlar Hamza Çelebi Koşusu’nda dünya rekoru kırıldı. Katılımcılar ödüllerini Uşak protokolünden aldı.

Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, Ulubey Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Okçular Vakfı ve Uşak Okyay Gençlik ve Spor Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Uşak Okçu Dostlar Hamza Çelebi Koşusu, bugün Ulubey Kanyonlarında bulunan Cam Teras’ta düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Ödül törenine AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, Ulubey Kaymakamı Onur Özaydın, Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can ve çok sayıda sporsever katıldı.

YARIŞMALARDA 25 KULÜP VE 200 KEMANKEŞ OKÇU YER ALDI

Okçuluk sporuna gönül veren 25 kulüp, kadın ve erkek olarak iki farklı grupta: hedef atışı, takım yarışı, menzil, sur, sabit ve hareketli puta olmak üzere 5 farklı kategoride, iki gün boyunca hünerlerini sergiledi.

5 Temmuz’da İsmetpaşa Caddesinde düzenlenen kortej ile açılışı yapılan etkinlik, 6 Temmuz’da Kalfa Korusu Cirit Sahasında, sabit-hareketli puta ve takım yarışlarındaki nefes kesen performanslarla devam etti. Uşak’tan 40 ve Türkiye genelinden 160 seçme sporcunun katılım sağladığı yarışlar bugün de menzil ve sur atışlarıyla sürdü.

Etkinliği izlemek için Uşak’ın yanı sıra şehir dışından da çok sayıda misafir etkinlik alanında yer aldı.

MENZİL ERKEKTE DÜNYA REKORU UŞAK’TA KIRILDI

Düzenlenen yarışmalarda menzil erkek kategorisinde mücadele eden Okçular Vakfı’ndan Fatih Yıldız, 907 gez(598,3 metre) ile dünya rekorunu kırmayı başardı. Osmanlı menzil atışlarında en az 900 gez atanlar için tutulan Okçular Sicil Defteri’ni hafızalara getiren ve Türkiye için bir gurur kaynağı olan Fatih Yıldız, bu özel geleneği de canlandırmış olacak.

Uşak Okyay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Mahmut Yavuzer, başarının ardından açıklama yaparak, Osmanlı Okçular Sicil Defteri’nin tekrar açılmasını ve Fatih Yıldız’ın sicil Defterine kaydının yapılmasını Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu’na önerdiklerini dile getirdi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Çekişmeli mücadelelerin ardından, derece alanlar madalyalarını ve kupalarını Ulubey etabına katılan AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay’ın, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın, Ulubey Kaymakamı Onur Özaydın’ın, Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu’nun ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can’ın elinden aldı.

Etkinliğin 2. ayağında menzil ok atışı yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, belediye olarak spora verdikleri öneme vurgu yaptı. Başkan Mehmet Çakın, “Uşak Belediyesi olarak siz değerli spor severlerimizi şehrimizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Uşak Belediyesi, geleneksel spor dallarında üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirmek için uzun zamandır çalışmalar gerçekleştiriyor. Ülkemizde, ata sporumuz ciride en iyi şekilde sahip çıkan illerden birisi olan şehrimizde, geleneksel okçuluk alanındaki bu güzel programı da kazandırmak bizleri memnun etti. Geleneksel sporlarımızı daha ileriye taşımak bizleri istiyoruz.” dedi.

Uşak’ın küçük ama görülmesi gereken bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Çakın, kültürel ve doğal değerlere değinerek misafirlere şehri yakından tanımaları için çağrıda bulundu. Katılımlarından ve mücadelelerinden dolayı sporculara teşekkürlerini ileten Çakın, benzeri projelerin Uşak ile buluşturulması için çalışacaklarını kaydetti.

Ödül töreninde yer alan AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sizleri artık birer kültür elçisi olarak gördüğümüzü özellikle ifade etmek istiyorum. Yarışmada bulunan tüm sporcularımızı mücadeleleri nedeniyle tebrik ediyor, yaşamlarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Hamza Çelebi Geleneksel Okçuluk yarışması toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLERSE ŞÖYLE:

Hareketli Puta Erkek:1. Baki Çınar – Mareşal Okçuluk

2. Esma Akış
3. Aysun Demirci
4. Hilal Siler

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI
uşak OKÇU DOSTLAR HAMZA ÇELEBİ KOŞUSU’NDA DÜNYA REKORU KIRILDI