UŞAK TARHANASI ARTIK GUINNESS REKORLAR KİTABINDA

21-07-2024

-Uluslararası Uşak Tarhana Festivali’nde Dev Kazanda Kaynatılan Tarhana 30 Bin 292 Litre İle Rekora Girmeyi Başardı.

Uşak Belediyesi tarafından kentte ilki düzenlenen Uluslararası Uşak Tarhana Festivalinin ikinci günü, çeşitli etkinliklerin yanı sıra Uşak’ın dünyaya açıldığı bir gün olarak kayıtlara geçti. Uşak Belediyesi tarafından özel olarak hazırlatılan 31bin 800 litrelik dev kazanda kaynatılan tarhana çorbası, 30 bin 292 litre ile Guinness dünya rekorlar kitabına girmeyi başardı.

20 Temmuz Cumartesi günü saatler 19.00’ı gösterdiğinde özel olarak Konya’da hazırlatılan otuz bir bin sekiz yüz litre kapasiteli dev kazanda usta aşçılar rekor denemesi için kolları sıvadı. Guinness Türkiye Temsilcileri’nin her detayını büyük bir titizlikle incelediği Uşak Tarhanası’nın kaynatılmaya başlamasıyla nefesler tutuldu. Gerekli tüm incelemelerin sonuçlanmasının ardından Uşak Tarhanası mutfaklardan dünyaya açılarak adını Guinness Rekorlar Kitabı’na altın harflerle yazdırmayı başardı.

BAŞKAN YALIM; “BU GURUR HEPİMİZİN”

Festivalin hazırlık süreci boyunca Uşak’ı dünyaya duyurmayı hedeflediklerini ve bunun için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım; “Gurbetçi festivallerinin dışında yerel, yöremize ve ülkemize özgü bir festival düzenleyeceğimizi ve Uşak’ımızı uluslararası düzeyde tanıtacağımızı belirtmiştim. Tüm çalışmalarımızı buna uygun şekilde gerçekleştirerek böylesine önemli bir kitaba adımızı yazdırmayı başardık. Bütün bunların yanında Uşak Tarhanamızı dünyaya tanıtarak marka değeri kazanmasına, böylece şehir ekonomisine de katkı sağlayan bir katma değere dönüşmesine olanak sağlamış olduk” dedi.

Çabaları boşa çıkmadığı için çok mutlu olduklarını ifade eden Başkan Yalım; “Emeklerimize değdiğini görmek ve sonucunu almış olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bende bu özel anı ülkemizin çeşitli şehirlerinden gelen çok kıymetli misafirlerimiz ve vatandaşlarım ile paylaşmaktan onur duyuyor, her birine bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Son Düzenlemeler: 21 July, 2024
İlgili İçerikler: UŞAK ELEKTRİKLİ OTOBÜSLERE KAVUŞUYOR UŞAK SPOR EFRAHİM ALKIN'A EMANET MERAKLA BEKLENEN DEV KAZAN UŞAK'TA Uşak Merkez Aybey Mahallesi Sakinlari'nden Ayşe Erdoğan MUTFAKLARDAN REKORLAR KİTABINA UŞAK SPOR ARTIK UŞAKLININ ULUSLARARASI UŞAK TARHANA FESTİVALİ'NE GERİ SAYIM BAŞLADI UŞAK YAŞ SEBZE VE MEYVE TOPTANCI HALİNDE KULLANILMAK ÜZERE VHF ALICI ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU Uşak Ulubey Merkez Camikebir Mahallesi Sakinleri'nden Hasan Apaydın Uşak Merkez Kemalöz Mahallesi Sakinleri'nden Halime Şahin
guınnnes özkan yalım rekor tarhana uşak uşak belediyesi