UŞAK'IN İLK GEZİCİ TİYATROSU YARIN PERDELERİNİ AÇIYOR

23-06-2021

Sanata özlem bitiyor tiyatro mahallelere geliyor

Çocukların karne hediyesi Uşak Belediyesi’nden

Uşak Belediyesi ülke genelinde yaşanan pandemi kısıtlamaları nedeniyle uzun süredir gerçekleştiremediği yüz yüze ‘kültür-sanat’ etkinliklerini başlatıyor. Kentte ilk defa yarın itibariyle yapılacak olan gezici tiyatro etkinliğinin müjdesini veren Uşak Belediyesi, “Tiyatro Her Yerde” sloganıyla sanat özlemine son verecek.

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından hazırlanan “Medusa Müzikali” isimli çocuk tiyatrosu, yarın akşam kurulacak ilk sahne ile miniklerin beğenisine sunulacak. Çocukların çevre konusunda daha duyarlı olmasını ve çevre bilincini geliştirmeyi hedefleyen oyun merkeze bağlanan mahallelerde sergilenecek. Medusa Müzikali, dokuz gün boyunca her akşam saat 20.00’de farklı bir mahallede sahnede olacak.

“Tiyatro Her Yerde”

Sanatı sokaklara taşıyacak olan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu; 24 Haziran’da Bölme Karakuyu ve Kurşunluk Mahalleleri’nde, 25 Haziran’da Çevre Mahallesi’nde, 26 Haziran’da Muharremşah Mahallesi’nde, 28 Haziran’da Kuyucak Mahallesi’nde, 29 Haziran’da Ovademirler Mahallesi’nde, 30 Haziran’da Hacıkadem Mahallesi’nde, 1 Temmuz’da Yeşil Karaağaç Mahallesi’nde, 2 Temmuz’da İkisaray Mahallesi’nde ve 3 Temmuz’da Kalfa Mahallesi’nde çocuklarla buluşacak.

Kentimizin Her Noktasına Ulaşacağız

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, bu tip sosyal ve sanatsal faaliyetleri kentin her noktasında yaygınlaştırmayı planladıklarını belirterek, “Çocuklarımızı eğlendirmek ve sanatla buluşturmak için güzel bir program hazırladık. Yarından itibaren gezici sahnemiz onların hizmetinde olacak.” dedi.

Pandemi kısıtlamalarından dolayı evlerinde kalmaktan bunalan, okullarından ve sosyal hayattan uzak kalan çocuklar için güzel bir sürpriz hazırladıklarını ifade eden Başkan Çakın, “Daha çok insana ulaşmak ve kültür-sanat etkinliklerini artırmak öncelikli hedefimiz. Uzun süredir gerçekleştiremediğimiz bazı etkinlikleri artık halkımızın hizmetine sunacağız. Özellikle çocuklarımız çok bunaldı. Onlara hem karne hediyesi olarak hem de sosyalleşmeleri adına güzel bir proje yapalım istedik. Bu anlamda Uşak’ta ilk kez yapılacak olan bir etkinliği devreye sokuyoruz. Gezici tiyatro sahnemiz ilimize bağlanan sekiz köy ve bir beldede kurulacak. Uşak Belediyesi Şehir Tiyatromuz bünyesinde bulunan tiyatrocu arkadaşlarımız çok güzel ve anlamlı bir oyun hazırladı. Bu oyunu gezici sahnemizde sergileyerek hem çocuklarımızı eğlendireceğiz hem de onların çevre bilincinin oluşması için destek olmaya çalışacağız. Ben şahsen şimdiden çocuklarımız adına heyecanlıyım. Umuyorum ki hem çocuklarımız hem de ailelerimiz hazırladığımız bu etkinlikten keyif alır.” dedi.

Açık Havada Oyun ve Eğlence Çocukları Bekliyor

Açık havada kurulacak olan sahnede tiyatro oyununun yanı sıra çeşitli eğlenceler de düzenlenecek. Etkinlikte, çocuklara ikramlar ve hediyeler dağıtılacak. Çocukların sosyal hayata daha çok katılabilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan etkinlik hem çocukları eğlendirmeyi hem de onların bilişsel ve kültürel gelişimini desteklemeyi hedefliyor.

İlgili İçerikler: MAKAM ODASINDA BİR İLK TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI Elif Yeşilkaya Halil Tilki Aleddin Tilki UŞAK BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU İSTANBUL'DAN ÖDÜLLE DÖNDÜ
uşak uşak belediyesi tiyatro mahalle mehmet çakın gezici sahne