UŞAK'TA DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR SPOR İÇİN BİR ARAYA GELDİ

5-12-2022

Bu turnuva dezavantajlı çocukları sporla buluşturdu

Uşak’ta Dünya Engelliler Günü kapsamında Kalfa Korusu Spor Salonu’nda düzenlenen “Futsal Turnuvası” Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ün santra vuruşuyla başladı.
Uşak Belediyesi Diyabetle Yaşam Merkezi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında organize ettiği “Futsal Turnuvası” kıyasıya mücadele ile başladı. Diyabet ve çölyak gibi rahatsızlıklara sahip dezavantajlı bireylerden disleksi, otizm ve işitme gibi engelleri bulunan bireylere kadar birçok gruba hitap eden turnuvada 12 takımdan oluşan toplamda 18 yaş altı 99 genç yer aldı. Kapsamı itibariyle kentte ilk kez düzenlenen turnuvanın kazananı10 ve 11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek karşılaşmalarla belirlenecek.

Turnuvanın ilk maçı Vala Gedik Özel Eğitim Meslek Okulu ve Diyabetle Yaşam merkezi öğrencileri arasında oynandı. Organizasyona Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, oyuncuların aileleri ve sporseverler katıldı.

“HİÇBİR ENGELSPORYAPMAYA ENGEL DEĞİLDİR”

Uşak’ta özel gereksinimli vatandaşlarımıza yönelik faaliyetlerle yakından ilgilendiklerini söyleyen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden bir tanesi olan turnuva için buradayız. Az önce başlama vuruşumuzu yaptık. Özel gereksinimli öğrencilerimizden oluşan 12 takım 3 hafta boyunca çekişmeli mücadeleler gerçekleştirecek. Dezavantajın ve engelin spor yapmaya engel tanımadığını kanıtladığımız bu özel etkinlikte bizimle olan herkese teşekkürlerimi sunuyor, takımlarımıza başarılar diliyorum. İnanıyoruz ki bu turnuvada kazanan tebessüm olacak, en büyük kazanımsa birliktelik. Centilmenliğin hakim olduğu bir turnuva olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Son Düzenlemeler: 05 Aralk, 2022
İlgili İçerikler: Karahallı/Karayakuplu Köyünden, Halime Aydın GÖNÜL BULUŞMALARINDA HEM KALPLER HEM FİKİRLER BİRLEŞTİ UŞAK'IN KADINLARI TİYATRONUN ÜNLÜ İSMİ ÜMMİYE KOÇAK İLE BİR ARAYA GELDİ Birsen Alay 11. EGE TİYATROLAR BİRLİĞİ BULUŞMASI UŞAKTA GERÇEKLEŞTİ ŞEHİR TİYATROSU GÖKYÜZÜNDE BİR NOKTA'YI SEYİRCİYLE BULUŞTURDU BİR PROJE BİRÇOK KAZANIM; BU PROJE İLE YARINLAR DAHA SAĞLIKLI OLACAK GENÇ KUŞAK BİR TURNUVAYA DAHA İMZA ATTI BAŞKAN ÇAKIN: UŞAK'A DEĞER KATMAK İÇİN KARARLILIKLA ÇALIŞACAĞIZ Parselasyon Planı Askısı (58.BÖLGE) Sarayaltı-İslice Mah.
uşak mehmet çakın özel gereksinimli çocuklar