UŞAK'TA GÖRME ENGELLİ BİREYLER İÇİN ÖZEL MENÜ

23-06-2021

UŞAK’TA ENGELLERİ KALDIRAN SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

Uşak Belediyesi önemli bir farkındalık çalışmasına imza attı. Uşak Belediyesi’ne ait kafe ve restoranlarda görme engelli bireylerin dokunarak algılayabildiği menüler masalardaki yerini aldı.

Toplumdaki dezavantajları ortadan kaldırmak, engelli bireylerin sosyal hayata katılımını kolaylaştırmak üzere çeşitli projeler hayata geçiren Uşak Belediyesi, kentte faaliyet gösteren sosyal tesislerde kullanılmak üzere Braille alfabesiyle yazılan kabartmalı menüler hazırladı.

Atapark Çayzade,Tiritoğlu Çayzade ve Dörtyol Sosyal Tesisler’de kullanılacak olan yeni menüler masalardaki yerini aldı.

Çalışmalarında engelsiz bir Uşak hayal ettiklerini kaydeden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Toplumumuzun her kesimini, her mahallemizi eşit derecede kucaklayan bir hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Yatırımların en önemlisi kuşkusuz insana yapılandır. Bu anlayış çerçevesinde bir yandan insanımızın günlük hayatını kolaylaştıracak çalışmalara diğer yandan da dezavantajları ortadan kaldıracak projelere büyük bir önem veriyoruz. Şehir dizaynıyla ve sunulan özel imkanlarıyla tamamen engelli bireylerimizin günlük yaşantılarını rahatça sürdürebilecekleri bir Uşak inşa ediyoruz.” dedi.

Başkan Çakın, daha önce de görme engelli bireyler için sesli kent rehberi, işitme engelli bireylerin dudak okuyarak birbirleriyle daha rahat anlaşabilmesi için şeffaf maske, engelli aracı bakım noktası gibi çeşitli çalışmaları hayata geçirdiklerini hatırlattı.

“Engelleri Kaldırıyoruz” sloganıyla kurulan birim aracılığıyla şehirdeki fiziki yapıyı da gelen talepler üzerine düzenlediklerini kaydeden Başkan Çakın, kamu menfaatini içeren projelerin büyük bir titizlik ve hassasiyetle uygulandığını paylaştı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, birlik ve beraberlik varsa hiçbir şey için ortada “engel” kalmayacağını kaydetti.

Uygulanan çalışma görme engelli bireylerden ve vatandaşlardan da tam not aldı.

İlgili İçerikler: 3. YILA ÖZEL BÜYÜK JEST MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU KÜÇÜK VE ÖZEL YÜREKLER BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ Hüseyin Özel ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR Fadime Özel MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR
uşak uşak belediyesi mehmet çakın görme engelli Braille alfabesi