'YARINI KODLAYANLAR' EĞİTİMİ DİKİLİTAŞ ŞEHİT EREN BÜLBÜL MAHALLE KONAĞI'NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

1972
24-02-2020

Uşak’ta ‘Yarını Kodlayanlar’ Eğitiminden 160 Öğrenci Yararlandı

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından, dijital geleceğe hazır nesillerin yetiştirilmesi hedefiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında Uşak Belediyesi Dikilitaş Şehit Eren Bülbül Mahalle Konağı’nda düzenlenen etkinlikte, 7-14 yaş grubu 160 çocuk ücretsiz kodlama eğitimi aldı.

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliği ile gerçekleştirilen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında, 22-23 Şubat’ta Dikilitaş Şehit Eren Bülbül Mahalle Konağı’nda 7-14 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz kodlama eğitimi verildi. 30 ilde 10 bin çocuğa kodlama eğitimi verilmesini amaçlayan programa Uşak’tan yoğun katılım sağlandı. Yaklaşık 160 öğrencinin katıldığı eğitimler Habitat Derneği’nin gönüllü öğretmenleri tarafından verildi.

Dikilitaş Şehit Eren Bülbül Mahalle Konağı’nın Robotik Kodlama eğitim sınıfında gerçekleştirilen eğitimde, çocuklara seanslar ve gruplar halinde algoritma, scratch eğitimi verilip kodlama oyunu oynatıldı. Aynı zamanda öğrencilere bilgisayarda 3 boyutlu oyun yapabilme eğitimi verildi. Eğitimde keyifli ve verimli vakit geçirdiklerini aktaran öğrenciler oldukça eğlendiklerini belirterek, kendilerine bu imkânı verdikleri için Uşak Belediyesi’ne ve Türkiye Vodafone Vakfı ile Habitat Derneği’ne teşekkür ettiklerini aktardılar.

Projede gönüllü olarak görev alan öğretmenler, Uşak’ta beklediklerinden daha yoğun bir katılım olduğunu ve bundan çok memnun olduklarını dile getirdiler. Öğrencilerin eğitimlere ilgilerinin yüksek olduğunu hatta burada aldıkları eğitimler doğrultusunda evde de kodlama yaptıklarını belirten eğitmenler, projeye katkı veren Uşak Belediyesi’ne ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkür ettiler.

Eğitim sonunda programa katılan 160 öğrenciye katılım belgesi verildi.

İlgili İçerikler: Bölme Mahallesi Sakinlerinden, Muzaffer Şahin Muharremşah Mahallesi Sakinlerinden İbrahim Demir İslice Mahallesi Sakinlerinden, Ramazan Değirmenci Güler Bülbül Uşak Merkez Atatürk Mahallesi'nden Ayşe Kaya Uşak Merkez Karaağaç Mahallesi'nden Halime Alpan Uşak Merkez Cumhuriyet Mahallesi'nden Mehmet Savaş Ovademirler Mahallesi Sakinlerinden Döndü Sarı Uşak Merkez Bozkurt Mahallesi'nden Emine Gümüş Elmalıdere Mahallesi Sakinlerinden Kamil Özmen
uşak uşak belediyesi dikilitaş mahalle konağı mehmet çakın kodlama