YILIN İLK KARI DÜŞTÜ, UŞAK BEYAZA BOYANDI

15-01-2021

Uşak Belediyesi’nden karla etkin mücadele

Uşak Sokakları, sabah erken saatlerde yılın ilk kar yağışının başlamasıyla beyaza büründü. Aralıksız yağan kar şehrin neredeyse tamamını etkisi altına aldı. Belediye ekipleri yağışın ilk anından itibaren sahaya inerek çalışmalara başladı.

Uşak’ta sabah erken saatlerde kar yağışının başlamasıyla şehir adeta beyaza boyandı. Giderek şiddetini arttıran kar yağışının başlamasıyla Uşak Belediyesi’nin tüm ekipleri teyakkuza geçti ve karla mücadele çalışmaları başlatıldı. Sabah saat 05.45 itibariyle başlayan çalışmalarda görev alan Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden 100 kişilik bir ekip, şehir merkezindeki ana arterler ve yoğun bölgelerdeki kaldırımlarda kar küreme çalışması gerçekleştirdi. Yayaların güvenliğini sağlamak adına gerçekleştirilen çalışmalarda ayrıca, kaldırımları kapsayan geniş bir alana buzlanma önleyici solüsyonlar uygulanarak kayarak düşme gibi tehlikeli durumlara karşı önlemler alındı.

Hem Yayalar Hem Araçlar Düşünüldü

Diğer yandan yağışın başlamasıyla birlikte tüm ekipmanlarıyla birlikte sahaya inen Fen İşleri Müdürlüğü, şehrin ana arterleri, bağlantı yolları ve yoğun olan tüm bölgelerinde asfalt temizleme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Üç adet robot, on adet küçük kepçe, iki adet greyder, üç adet kürekli kamyon ve iki adet transit kürekli tuzlama aracı kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalarda, ana arterlere, yoğun kavşaklara ve merkezde yer alan geniş caddelere öncelik verildi. Özel araçlarıyla yola çıkan vatandaşlarımızın herhangi bir tehlikeli durumla karşılaşmaması adına ivedilikle çalışmalarını gerçekleştiren ekipler, yüze yakın personelle çalışmalarını sürdürdü.

Ekipler Arası Koordinasyon Sağlandı

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de tüm araç ve ekipmanlarıyla Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine destek olmak amacıyla sahaya indi. Diğer yandan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sabah şehir içi otobüslerin çalışmaya başlamasıyla birlikte başlatılan denetimlerde, kar yağışıyla birlikte ortaya çıkan sorunlara karşı tedbir almak ve yağış sonrası yaşanabilecek aksaklıkların giderilmesi hedeflendi.

Sokak Hayvanları Unutulmadı

Şehirde yaşayan sokak canlılarının kar yağışı ve soğuk havadan etkilenmemesi adına ivedilikle çalışmalarına başlayan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ise, sabah saatlerinden itibaren şehrin birçok noktasına mama ve yem bırakarak sokak hayvanlarının beslenmesine yardımcı oldu. Uşak Belediyesi tarafından daha önceden şehrin merkezi noktalarına bırakılmış olan mama ve su kaplarını özenle dolduran ekipler, sokak hayvanlarının soğuk kış şartlarından etkilenmemesi için görev aldı.

Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada çalışmaların aralıksız olarak süreceği bildirildi.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR
uşak uşak belediyesi kar çalışma mehmet çakın