​Zafer Bayramı'nda Şühedaya Dua İçin Dumlupınar'a Gittiler

30-08-2015

Zafer Bayramı’nda Şühedaya Dua İçin Dumlupınar’a Gittiler

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Zafer Bayramı nedeniyle yüzlerce vatandaşı Dumlupınar Şehitliği’ne gönderdiklerini ifade ederken, “Vatanımız ne geçmişte ne de gelecekte asla bölünmeyecek, ülkemiz hep huzur içinde yaşayacaktır. Şehitlerimizin maneviyatına ülkemizde gösterilen saygı bunun en güzel örneğidir” dedi.

Uşak Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Yüzlerce vatandaşını günün anlamı hasebiyle “Şühedanın İzinde Dumlupınar Gezisi” isimli programla ve trenle Dumlupınar Şehitliği’ne gönderen Belediye vatan savunması uğruna şehit olanları bu vesileyle unutmadı. Biletleri günler öncesinden tüketilen program için Uşaklı vatandaşlar sabahın erken saatlerinde ellerinde bayraklar ile İstasyon’a akın etti. Belediye Başkanı Nurullah Cahan da Dumlupınar Şehitliği’ne giden Uşaklıları yalnız bırakmayarak trenin hareket emrini bizzat kendisi verdi.

Şehitlerimizi unutmuyoruz

Tren kalkmadan önce bir açıklama yapan Başkan Nurullah Cahan, “Şühedanın izinde olan bir gençlik ve şehitlerin ruhlarına dualar armağan edilmesi için böyle bir etkinlik düzenledik” dedi. Cahan, “Bugün bölgemizi ve ülkemizi ilgilendiren çok önemli bir günün yıl dönümünü yaşamaktayız. Bundan 93 yıl önce ülkenin evlatları asla düşman egemenliğinde yaşamayacağını tüm dünyaya anlamlı bir zafer ile göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde zafer kazanılmış ve bağımsızlığımızın Türk milletinin karakteri olduğunu bir kez daha ispat edilmiştir. O günden bu yana ülkemiz birliği ve bütünlüğü için birçok şehit verdik. İşte biz de şehitlerimizi zaferin 93. Yıldönümünde en anlamlı şekilde hatırlamak istedik. Hemşehrilerimizi bu vesileyle Dumlupınar’a göndererek şehitlerimizin ruhlarına dua okumasına vesile olduk” ifadesini kullandı.

Anlamlı günlere anlamlı etkinlikler yapmak istediklerini aktaran Cahan, daha önce Çanakkale Zaferi’nin haftasında da Dumlupınar’a Uşaklıları gönderdiklerini ve bundan sonra da bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirtti.

Bölmeye kimsenin gücü yetmez

Zaferin yıldönümünde ülkeyi hala bölmek isteyenlere tüm Türkiye’de anlamlı etkinlikler ile cevap verildiğini kaydeden Cahan, “Ülkemizin evlatları din, dil, ırk gözetmeksizin omuz omuza düşmana karşı savaşmış ve omuz omuza şehit olmuşlardır. Ortak değerimiz olan bayrağımız ise her ırkın kanlarından oluşmaktadır. İşte 93 yıl önce ülkemizi savaş ile alamayanlar bugün yine aynı oyunu farklı senaryoyla gösterme gayreti içine girmiştir. Bizi birbirimize kırdırmaya çalışanlar asla emellerine muvaffak olamayacaklar. Bu duruma Türkiye’nin her yanında yapılan etkinlikler en güzel cevaptır” şeklinde konuştu.

Son Düzenlemeler: 31 Austos, 2015
İlgili İçerikler: MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE TURİSTLER İÇİN UŞAK GEZİ REHBERİ TÜRKÇE ALMANCA İNGİLİZCE REHBER BASTIRILMASI AL UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ UŞAK'TA CİRİTLER DEPREMZEDELER İÇİN ATILDI BAŞKAN ÇAKIN KURAKLIĞA KARŞI TEDBİR İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU
uşak uşak belediyesi nurullah cahan marka şehir zafer bayramı tren şüheda dua