UŞAKLI MİNİKLER UŞAK BELEDİYESİ GEÇİCİ BAKIM EVİ'NDEKİ DOSTLARINI ZİYARET ETTİ

7-10-2019

Uşak’ta 4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü münasebetiyle özel bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Uşak’taki ilkokul ve ortaokul öğrencileri de katıldı.

Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Ceylaner,  Meral Gülmez Saçar,  AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Kemal Solakhan, Osman Tekbaş ve Savaş Acar’ın da katılım sağladığı, Uşak Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikte miniklere hayvan sevgisi ile ilgili bilinçlendirici konuşmalar yapıldı. Minik ziyaretçiler, barınakta bakımda olan hayvan dostlarıyla yakından ilgilenip keyifli anlar yaşadılar.

Etkinlikte yaptığı konuşmasına Yunus Emre’nin yaratılanı sev, yaradan da ötürü sözüyle başlayan Vali Kocabıyık, “Dünya sadece bizimmiş gibi davranmamamız gerekiyor, hayvanların da yaşama hakkına saygı duymalıyız. Yaratılan her şeyi sevmeliyiz, çocuklarımıza barınaktan hayvan sahiplenmeyi öğretmeliyiz. Bu konuda ebeveynlerimize çok iş düşüyor, çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamalıyız” şeklinde konuşurken, Uşak Belediyesi’nin hayvan hakları ile ilgili yapacağı çalışmaları takdirle karşıladığı belirtti. Vatandaşların da aynı şekilde hayvan hakları konusunda duyarlı olması gerektiğini dile getiren Vali Kocabıyık, Uşak Belediyesi’nin çalışmalarında vatandaşların da destek olması gerektiği uyarısında bulundu.

Mevcut barınağın eksiklerinin bilincinde olunduğunun ve en yakında zamanda Uşak’a yeni modern bir barınak kazandıracaklarının müjdesini veren Başkan Çakın’da şunları aktardı.

UŞAK’A YENİ MODERN BİR BARINAK MÜJDESİ

“Bu anlamlı günde, can dostlarımızla birlikte olarak, çocuklarımıza hayvan sevgisi ve hayvan hakları hakkında sohbet etmek istedik. Çocuklarımıza sadece bugün değil, her gün hayvanlarımızı sevgiyle korumamız, sahiplenmemiz gerektiğini anlattık. Devletimiz, her canlıya olduğu gibi sokak hayvanlarımıza, beraber yaşama hakkını sağlamak için bir taraftan kanunlarla diğer taraftan bu bilinci artırmak için çalışmalar yapmaktadır. Biz de Uşak Belediyesi olarak elimizdeki imkanlar doğrultusunda, sokak hayvanları için yapacak olacağımız çalışmaları her geçen gün daha iyi bir noktaya getirmek için gayretiyle hayvanlarımıza sahip çıkmaya, onları sahiplendirmeye ve bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz barınağın ihtiyaçlarımızı karşılamadığının farkındayız, bu sebeple gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah yakın zamanda Uşak’ta çok daha modern bir kompleksi şehrimize kazandıracağız. Bu kapsamda Uşak örnek bir şehir haline gelecek. Sadece hayvanların ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak, halkımızı hayvan sevgisi aşılayacağımız bir kompleks olacak” şeklinde konuştu. Başkan Çakın, konuşmalarına vatandaşlardan gerek evcil gerek sokakta yaşayan hayvanlara zarar verilmemesi ve zarar görmüş hayvanların tedavileri için Uşak Belediyesi Alo 153 hattını arayarak, bildirmelerini talep etti. Bu anlamlı günün farkındalık ve bilinçlenmeye vesile olmasını temenni ederek, etkinliğe katılanlara teşekkürlerini iletti.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü için özel olarak düzenlenen etkinlikte, barınağa gelen ziyaretçiler, barınağa hayvanlar için 200 kilo mama bağışladı.

TİRİTOĞLU PARKINDA 4 EKİME ÖZEL SERGİ

Başkan Çakın, Uşak Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’ndeki etkinliğin ardından, Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ve Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle Tiritoğlu Parkı'nda ortaklaşa hazırlamış oldukları resim sergisine katılarak, dernek başkanına ve öğrencilere, bu anlamlı gün vesilesiyle sergilemiş oldukları eserler için teşekkürlerini iletti.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM 23 NİSAN'DA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Saadettin Ayyıldız Şahabettin Erdem UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR
UŞAKLI