Kültürel Değerlerimiz Hak Ettiği Yerde Olacak

24-09-2014

Kültürel Değerlerimiz Hak Ettiği Yerde Olacak

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentin kültürel değerlerinin hak ettiği yerde olması için projeler hazırlayacaklarını ve bütün kültürel değerlerin marka olacağını söyledi. Uşak’ın tarhana, halı ve kilim gibi değerlerinin olduğuna işaret eden Cahan, bu değerler için ne gerekiyorsa teknik ve titiz bir çalışma için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Kentin markaları ile tanınmasının çok önemli olduğunu aktaran Cahan, " İlimiz günden güne gelişen ve güzelleşen bir kent. Biz de bu gelişimde üzerimize düşen ne varsa yapmak niyetindeyiz. Marka kentin inşa edilmesi için durmaksızın çalışıyoruz. Marka olmak hedefinde ilimizin saklı kalmış değerlerinin de gün yüzüne çıkarılmasını hedeflemekteyiz” dedi. Uşak’ın artık marka değerleri ile hatırlanmasının şart olduğunun altını çizen Cahan, bu konuda bugüne dek bir eksiklik yaşandığını iletti. Kentin değerlerinin markalaşmasında öncelikle kentin insanından başlayacaklarına dikkat çeken Cahan, " Değerlerimizin en iyi yerlerde olması için öncelikli olarak hemşehrilerimizin sahiplenmesi gerekmektedir. Bu nedenle bireysel anlamda başlayacağımız çalışmalar ile genele yayacağız. Kısacası ilimizde yaşayan vatandaşlarımız bir nevi değerlerimizin tanıtımında elçi olacaklar. Bundan sonrasında ülke ve dünya genelinde markalarımız ön plana çıkacak” ifadesini kullandı.

Hedefimize ulaşacağız

Uşak’ın çok önemli değerlerinin olduğunu ve bu değerlerin artık gün yüzüne çıkması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Uşak’ın sembol değerleri bulunmaktadır. Bu değerlerimiz ise maalesef istediğimiz şekilde tanıtımı gerçekleşmemiş değerlerdir. Şüphesiz tarhanamız halımız kilimimiz her ne kadar üne sahip olsalar da istenilen düzeyde bilinmemektedir. Bugün hala yurt dışında bile halılara Uşak halısı adı verilip satılmaya çalışılıyorsa, kilimimizin şanı her yerde anılıyorsa ve tarhanamız şifası ve tadı ile övgü alıyorsa bunlar istenilen düzeyde markalaşmalıdır. Bizler bu nedenle bu değerlerimize ait projeler ile önemli adımlar atacağız. Gerek Avrupa Birliği projeleri, gerekse ülkemizde destek verilen projeler ile büyük adımlar atacağız” dedi.

Yerelden genele

Kentin değerlerinin markalaştırmak adına topyekün bir çalışma planladıklarını anlatan Cahan, " İlimizin kültürel değerlerinin en iyi noktalarda olması için yerelden genele bir çalışma şarttır. Nasıl ki tarhanamız her evde üretiliyor ve misafirlere ikram ediliyorsa halıda da, kilimde de buna benzer çalışma gereklidir. Halı ve kilim her eve küçük de olsa büyük de olsa girmelidir. Ancak bu şekilde tüm hemşehrilerimiz tanıtım elçisi olacaktır. Aynı zamanda tarhanada da standart oluşturmak niyetindeyiz. Bu sayede hedeflerimize ulaşacağız” diye konuştu.

İlgili İçerikler: ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK YEŞİL KARAAĞAÇ GÖLETİ SOSYAL TESİSLERİ DOĞASEVERLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK BİR PROJE BİRÇOK KAZANIM; BU PROJE İLE YARINLAR DAHA SAĞLIKLI OLACAK 25-26 Mayıs Ramazan Bayramı 2. ve 3. günü açık olacak nöbetçi fırınlar. UŞAK KAHVECİLER ESNAF ODASI'NIN ORGANİZE ETTİĞİ BULUŞMADA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA MUHTARLAR HALKIN SESİ OLACAK BEKLENEN HABER GELDİ, O MAHALLELERDEKİ DİREKLER TARİH OLACAK İsmetpaşa Caddesi 1-2 ve 3 Haziran tarihlerinde trafiğe açık olacak