​"Hoş Geldin Bebek Projesi"yle Yüzler Gülüyor

6-07-2015

"Hoş Geldin Bebek Projesi"yle Yüzler Gülüyor

Uşak Belediyesi ekipleri, yeni doğan tüm bebekleri, "Hoş Geldin Bebek Projesi" kapsamında evinde ziyaret ediyor. Belediye Başkanı Cahan: "Ziyaretlerde ekiplerimiz ailelere bebek bakım seti hediye ediyor ve anneleri bebek bakımı konusunda bilgilendiriyor, Yılda 2 bin aileye destek vermeyi hedefliyoruz"

Uşak Belediyesi ekipleri, yeni doğan tüm bebekleri "Hoş Geldin Bebek Projesi" kapsamında evinde ziyaret ederek, ailelere bebek bakım seti hediye ediyor. Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni doğum yapan anneler ile bebeklerine yönelik başlatılan proje çerçevesinde evlere ziyaretlerde bulunuyor. Hastanelerden alınan doğum bilgileri doğrultusunda randevu alınarak gerçekleştirilen ziyaretlerde, sağlık personeli anneye bebek bakımı, emzirme, aşı ve temel sağlık sorunları konusunda bilgi veriyor. Ziyaret edilen ailelere içerisinde çeşitli bebek malzemelerinin bulunduğu bakım seti hediye ediliyor. Ailenin sosyal ve ekonomik sorunları konusunda notların alındığı ziyaretlerde bebeğin sağlıklı ortamda yetişmesi için gerekli destek sağlanıyor.

Ziyaretlere Belediye Başkanı Cahan da katılıyor

Proje kapsamında eşi Halime Cahan ile bazı ziyaretlere katılan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sağlıklı bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Son olarak kısa süre önce bebekleri doğan Cihan ve Nükhet Sevcan Yörük ile Çağrı ve Tuğba Öncül çiftlerini ziyaret eden Belediye Başkanı Cahan, ailelere ve bebeklere çeşitli hediyeler verdi. Bebekleri kucağına alıp seven Cahan, kent merkezinde yılda ortalama 2 bin doğum gerçekleştiğini, tüm yeni doğan bebekleri ziyaret ettiklerini aktardı.

Son bir ayda ekiplerin 180 aileyi ziyaret ettiğini anlatan Cahan, bebeklerin sağlıklı ortamda yetişmesi için ellerinden gelen desteği sağlamaya devam edeceklerini, proje ile gönül köprüleri kurduklarını kaydetti.  Projenin kesintiye uğramadan devam edeceğini ifade eden Cahan, şunları söyledi:

"Yeni doğum yapan ailelere devletimizin sunduğu çeşitli destekler var, proje kapsamında bebekler için aileye bir çanta veriyoruz. Çanta da bebek bezinden oyuncağına, kitabından pudrasına kadar her türlü malzeme yer alıyor. Ziyaretlerde ayrıca ailenin sorunu varsa ona da çözüm arıyoruz. Örneğin baba işsiz ise ona bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yani bebeğin yetişmesinde olumsuzluk var ise ortadan kaldırmaya gayret ediyoruz."

Cahan'ın ziyaret ettiği ailelerden anne Nükhet Sevcan Yörük ise projenin anneler ve bebekleri için önemli olduğunu belirterek, "Bu projeden haberim yoktu ama sevindim. Önemli bir proje, anneler yalnız olmadıklarını hissediyor. Bu tür ziyaretler ailelerin kendilerini iyi hissetmesini sağlıyor. Bizde çok mutlu olduk" diye konuştu.

HABER ANADOLU AJANSI'NA AİTTİR

Son Düzenlemeler: 07 Temmuz, 2015
İlgili İçerikler: UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ GENÇ KUŞAK TOPLULUĞU BESNİ'DE YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ Bebek-2 Avaz HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ KAPSAMINDA YENİ DOĞUM YAPAN AİLELERE VERİLMEK ÜZERE MALZEME ALIMI DOĞRUDAN KAHVE MOLASI UŞAK'TA YÜZLERCE KİŞİYİ BİR ARAYA GETİRDİ YÜZLERCE YILLIK GELENEK YERİNİ BULDU, YENİ AHİ KAFTANINI GİYDİ Başkan Cahan Hoş Geldin Bebek Projesi'nde Ailelerle Buluştu Atık kumaş, iplik ve düğmeler bez bebeğe, bez bebekler desteğe dönüştü Uşak Belediyesi ile Yüzlerce Ağaç Toprakla Buluştu "Hoş Geldin Bebek Projesi" Kapsamında Ziyaretler Devam Ediyor
hoşgeldin bebek başkan ziyaret