Rektör Çelik'ten Başkan Cahan'a Ziyaret

2088
10-04-2014

Rektör Çelik’ten Başkan Cahan’a Ziyaret

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı makamında ziyaret etti. Hayırlı olsun ziyaretine Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sait Çelik ve Uşak Üniversitesi yönetimi katıldı. Ziyarette Uşak Üniversitesi ve kente katkılarının yanı sıra üniversitenin sorunları konuşuldu. Uşak’ta üniversitenin günden güne daha iyi noktalara geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, üniversitenin daha da ilerlemesinin kent menfaatleri için iyi olacağını dile getirdi. Belediyenin üniversite ile sürekli işbirliği içinde olacağını aktaran Cahan, " Üniversite bizim dışarıya açılan en önemli kapımızdır. Bu nedenle üniversitemizin sürekli gelişmesinin yanındayız. Biz kendi dönemimizde üniversitenin akademik katkıları ile kentin gelişimine de etki etmek niyetindeyiz. Bu nedenle belediye üniversite işbirliği sürekli olacaktır” dedi. Uşak’ta belediye ile üniversite işbirliğinin kendileri için de önemli olduğunun altını çizen Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik bu işbirliği ile kent için güzel gelişmelerin ortaya çıkabileceğini bildirdi. Uşak Üniversitesi’nin projelere daima açık olduğunu dile getiren Çelik, " Biz işbirliği içinde üniversitemizin belediyeye katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Bundan sonra da dayanışma içinde çalışarak ilimizde yaşayan herkesin ve dışarıdan gelen öğrencilerimizin daha mutlu olabileceği bir kentin temellerinin atılmasını bekliyoruz. Başkanımız ile belirli periyotlarda görüşmelerimiz sürecek” diye konuştu.

Üniversitenin kentteki yeri önemlidir

Uşak Üniversitesi’nin her anlamı ile yerinin kent için ayrı bir önemde olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Kentlerin en iyi noktalara gelmesinde şüphesiz üniversitelerin yeri önemlidir. Akademik bilgiler kentlerin sosyal ekonomik ve kültürel gelişimine olumlu etki edecektir. Bu nedenle biz akademisyenlerimizin kente katkı yapmasını istiyoruz. ilerleyen zamanlarda üniversitemiz ile sık sık işbirliği yaparak projeler üretmek niyetindeyiz. Bu konuda rektörümüz ile hem fikir durumdayız. Bizde üniversitemizin en iyi şartlara kavuşması için bütün şartları zorlayacağız. İlimizi gelen tek bir öğrencinin dahi mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Nitekim ilk meclisimizde ilimizde bulunan kız öğrencilerimizin kredi yurtlar kurumunda kontenjan sıkıntısı yaşaması nedeniyle bir sosyal tesisimizi tahsis ettik. Bundan sonra da aynı düşünceler ile desteklerimiz sürecek” dedi.

Birlikte projeler yapacağız

Uşak Belediyesi ile birlikte projeler üreteceklerini bildiren Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, " İlimizde belediyemiz ile sürekli bir işbirliği içindeydik. Bundan sonra da bu işbirliğimizin giderek artacağı inancındayım. Kentlerde üniversitelerin ve belediyelerin işbirliğinin her zaman kentlere fayda sağladığını gördük. Biz de akademik kadromuz ile bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Biliyoruz ki öğrencilerimizin sorunlarında belediyemiz bize daima destek verecekler. Biz Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’ın görevinin hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM 23 NİSAN'DA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ BAŞKAN YALIM'DAN 23 NİSAN MESAJI BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE